Ezoterikus Ásványbörze Ezüstözött Pandora korona charm karkötő, ajándék díszdobozzal

Szeretettel készítve
AkciósÚjEgyedi
Ezoterikus Ásványbörze Ezüstözött Pandora korona charm karkötő, ajándék díszdobozzal
Megosztás másokkal:
6 490 Ft   5 490 Ft
6 490 Ft +áfa5 490 Ft +áfa
Különleges Multikolor Morganit (Berill), Akvamarin, Rubin kvarc kövekkel. (A doboz színe eltérhet!)
Készlet:1 db raktáron
Mennyiség:
Cikkszám: 20190513180
Gyártó: Ezoterikus Ásványbörze »
Kiszerelés: db

Termékismertető

Ezüstözött Pandora korona charm karkötő,

ajándék díszdobozzal

Különleges Multikolor Morganit (Berill), Akvamarin, Rubin kvarc kövekkel és szeretettel készítve.

(A doboz színe eltérhet!)


A tiszta szív köve: Morganit (Berill)

 

A morganit szépsége magával ragadja a tekintetet!

 

Morganit: A tiszta szív köve! Aktiválja és tisztítja a szív csakrát és szeretettel hatja át gondolatainkat. Belátást enged saját beteljesületlen érzelmi vágyainkba és elfojtott érzéseinkbe. Ezután szétoszlat minden ellenállást bennünk, ami gátol a gyógyulásban és az átalakulásban! Megnyitja a szívet a gyógyulás befogadására, a feltétel nélküli szeretetre és a tiszta őszinte szerelemre. Oldja a stresszt, a gőgöt, az önhittséget, a tántoríthatatlan akaratosságot és a teljesítmény kényszert. Enyhíti a szív és idegbántalmakat, illetve az allergia tünetei ellen is hatásos kristály.

 

Főként idegrendszeri panaszok orvoslására alkalmazzák. Lelki egyensúlyt segíti, szívpanaszok esetén is használatos – talán nem meglepő, hogy a szívcsakra egyik ásványa. A szerelem és szexualitás kövének is tartják.

Akvamarin

Az Akvamarina bátorság köve. Nyugtató energiái csökkentik a stresszt, lecsillapítják az elmét, fejlesztik az önkifejezést. Védi az aurát, összehangolja a csakrákat, megtisztítja a torokcsakrát. Harmóniát teremt a környezetében, véd a szennyező anyagok ellen. Hasznos torokfájásra, megduzzadt mirigyekre és pajzsmirigyproblémákra. Összehangolja a hipofízist és a pajzsmirigyet, szabályozza a hormonokat. Általános frissítő hatása van. Erősíti a szervezet tisztító feladatokat ellátó szerveit, jótékonyan hat a szemre, az állkapocsra, a fogakra és a gyomorra. Csillagjegy: Bika, Ikrek, Kos, Mérleg, Halak, Vízöntő. Csakra: Torokcsakra. Forrás: Judy Hall: KRISTÁLYBIBLIA

Rubin kvarc

A rubin neve a latin "rubeus" = piros szóból származik.

 

Ismertető

 

A sugárzóan vörös rubin a korund színes változata.

 

A gyémánt után a legkeményebb ásvány.

 

Képződése magmásan andezitben, pegmatitokban, bazaltban, és metamorfózissal a folyótorkolatokban.

 

Bipiramisos, prizmás, táblás vagy romboéderes kristályokat alkot.

 

A rubin erős pleokroizmust mutat. A színváltás áteső fényben való forgatás közben szabad szemmel is észlelhető.

 

Ultraibolya-sugárzásban erős lumineszcencia léphet fel.

 

Piros színét a króm-oxid tartalom okozza. A króm-oxid a korundrácsban az alumínium-oxid helyét foglalja el. Különböző színárnyalatú rubinok léteznek a halvány rózsaszínűtől a vörösig.

Az aszterizmust (csillagszerű fényreflex keletkezését) a ráeső fény részleges visszaverődése idézi elő, amelyet a ásvány kabosonná való megmunkálása felerősít.

 

Az aszterizmus valamikor a rubin természetes származásának biztos jele volt, manapság azonban nem így van.

 

A csillagrubinokat szintetikus úton is elő lehet állítani.

 

A rubin kiemelt külföldi lelőhelyei:

 

Szép 50 mm hosszú kristályai Afganisztánból, Mianmarból és Vietnamból ismertek. Opak rubin 40 mm-es prizmás kristályait találták a Kola-félszigeten. Zöld zoizitba ágyazott 30 cm-es rubinkristályokat fedeztek fel Tanzániában. A legnagyobb rubinokat (állítólag 400 karátig) Burmában lehet találni. 2967 karátot nyomott az 1934-ben Srí Lankán talált csillagrubin.

 

Története:

 

A legritkábbak és legértékesebbek a galambvérszínű kövek. Az ókori Kelet költői nyelvén úgy hívták ezeket, hogy "vércseppek a Földanya szívéből".

 

A világ legnagyobb valódi rubinjának azt a galambtojás nagyságú drágakövet tartották, amely Katalin orosz cárné koronáját ékesítette. Medici Katalinnak és Madame Dubarrynak is a rubin volt a kedvenc drágaköve.

 

A Vencel koronába 150 karátos rubin van foglalva. A koronában összesen 96 drágakő található. IV. Károly ezt a koronát Szt. Vencel Premyslida fejedelemnek ajánlotta fel. Ezzel fejezte ki elkötelezettségét a fejedelmi család iránt, amelyből anyai ágon származott. IV. Károlyt ezzel a koronával 1347-ben koronázták meg.

Gyógyító ásvány:

           

 

A középkorban úgy gondolták, hogy a rubinnak van a legerősebb kapcsolata a kozmikus térrel, ezen belül a Holddal.

 

A kristályterapeuták szerint általában éjszaka, lehetőleg éjfélkor végezzünk rubinnal kezeléseket.

 

Régen a lázas betegnek a köldökére helyezték a drágakövet, de csak annyi időre, hogy a kő átmelegedjék. Ezután rögtön levették, mert a rubin erejénél fogva ugyanis még a kezelést követően is hat és a beteg szervezete könnyen kiszáradhat. Fejfájás esetén is hasonlóan jártak el. A rubint a fejük tetejére helyezték, a fejtől átmelegedett, majd gyorsan levették a követ. A fejfájás nagyon rövid idő alatt megszűnt.

 

Egyes nézetek szerint, ha időnként rubin ékszert viselünk, az megvéd bennünket a fertőző betegségektől.

 

Jótékonyan hat az anyagcserére, az immunrendszerre, a szívre, a vérkeringésre, a lépre, a mirigyekre, a szemre. Hatásos ellenszere a köszvénynek, szívgyengeségnek, az allergiának, csillapítja a vérzést, segít az alvászavarokon.

 

Emellett a szerelem szimbóluma is. Viselését akkor ajánlják, ha a partnerkapcsolatban zavarok keletkeznek, a rubin ugyanis a testi és lelki szerelmet megőrzi, illetve ha már kezd hűlni akkor ismét feleleveníti.

Forrás: Judy Hall: Kristály zodiákus

Kézműves ásvány karkötő

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.